antradienis, sausio 05, 2010

Les Machines de I'lle

Nebepamenu kieno dienoraštyje perskaičiau, kad muziejus lankys, kai pasens, o dabar keliaudami tiesiog stebi naują aplinką ir patys renkasi ką pamatyti. Gal ne visai tiksliai taip buvo pasakyta, bet mintis panaši. Man irgi nepatinka keliauti p/g turistinių agentūrų maršrutus, o apie vaikščiojimą paskui gidą ir bandymus išgirsti ką pasakoja pulkui žmonių, dar būti visaip kitaip priklausomai nuo daugumos (dažniausiai nuo mažai pažįstamos) norų...na jau neee. Praeitas etapas:))

Dabar aš svajoju, kai sekantį kartą važiuosiu į Paryžių, pamatyti visus Miss Tic graffiti:) Manau, kad ieškodama rasiu info, kokiose gatvėse tie graffiti yra.Arba tiesiog paprašysiu info pas Blind Flaneur, nes jis labai viską apie Miss Tic žino:)



Kitas geidžiamas objektas į mano To do sąrašėlį atsirado šiom dienom. Tai Nantes mieste esantis Le Grand Elephant. Jules Verne gimtajame mieste Nantes, jo mirties šimtmečiui paminėti, buvo sukurtas šis gigantas Dramblys.

12 metrų aukščio, 8 metrų ilgio, sveriantis apie 40 tonų. Pagamintas iš medžio ir plieno, galintis eiti maždaug 5 km/h valandą greičiu. Šis Dramblys vienu metu "neša" 30 žmonių ir pusvalandį trunkančios kelionės metu ne tik rikteli, bet dar ir palaisto vandeniu pavojingai arti atsiradusius žioplius.


Nantes yra ir daugiau panašių Les Machines. Vienas keliautojas dienoraštyje aprašęs savo įspūdžius apie Dramblį prisipažįsta, kad vis bando rasti atsakymą į klausimą - ar Jules Verne nustebtų pamatęs tą "time-travelling elephant", kuris sukurtas pagal jo paties apysaką.

O nuvažiuoti į Nantes labai paprasta. Sėsti į TGV (tgv.com) traukinį iš Paryžiaus ir už poros valandų jau Nante:) . Tik sako bilietus kelionei Drambliu reikia nusipirkti/užsisakyti iš anksto. Nors Dramblys jau vaikščioja keletą metų, buvo net Londone ir Paryžiuj, bet turistai vis važiuoja važiuoja važiuoja...

Visiškai utopija, bet
------ o jeigu iki Lietuvos paprašytume ateiti tą Les Machines de I'lle...?:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą