ketvirtadienis, liepos 29, 2010

Turgaus diena


- Kiek ta rupūžė?
- Nebėra, jau parduota. Turėjau tris, prašiau po 70, bet paėmė visas tris iškart, tai atidaviau už pusantro visas. Nusinešė į mašiną anas dvi, tuoj grįš ir šitą pasiims.Saugau kol kas.

Tokia pokalbio nuotrupa iš Aleksoto turgaus ir minėtos rupūžės foto. Nežinau ar tikrai ten buvo rupūžė, man tai varlė ir tiek, bet gal šiaip kokios varlės nieks nepirktų, gal rupūžės kokiais nors burtais sodą kerės dar:))

Mėgstu dažnai po Aleksoto turgų paklajoti. Ten vis dar galima nusipirkti daržovių iš tikrų žmonių, iš tų, kurie patys augina.Galima rasti pomidorų, kurie kvepia pomidorais.

Ir dar ten visokio barachlo yra. Sendaikčiais toli gražu ne kiekvieną daiktą pavadinsi. Dauguma elementarios šiukšlės. Surūdiję keptuvės, šakutės be dantų, kelis kartus nužydėjusių dirbtinių gėlių puokštės, pasenusios technologinės naujienos na ir dar daug visokio kitokio namų gėrio. Vieną kartą net esu mačiusi dėvėtą ar naudotą, nežinau kaip pavadint, - dantų šepetuką. Na jei dar būčiau mačiusi, kad ir nupirko kas nors, tai jau tikrai sakyčiau - krizė!!!

Bet būna ir vienas kitas gražus ir dar tinkamas pagyvent kituose namuose, daikčiukas, neminint daugybės dviračių. Kartais atrodo, kad kur nors Skandinavijoj "oranžinius" dviračius surinko ir atvežė čia...

Paskutinį kartą nusipirkau medinius, paauksuotus rėmelius. Mažyčiai tie rėmeliai, bet iš po auksavimo prasimušantis bordo špaklius (ar beicas?), sako esant yra didelę tikimybę, kad rėmeliai matė geras rankas. Tiesa kampelių jau prasižioję, bet tas saldus žodis auksas...ėmė ir sugundė nusipirkti, nors nei reikėjo nei ką.

Dar teko būti Vilniuje, blusturgy, kur Mokytojų namų kiemelyje vyksta. Ten kitoks, daugiau savo rankdarbiais ir savo išaugtais ar atsibodusiais rūbais prekiaujančios panelės karaliauja. Toks smagus šurmulys. Vilnius, nes:) Tąkart kai buvau, pats S.Valiulis sėdėjo ir savo knygom prekiavo iškart su autografu, nors S.Valiulis jokia žvaigždė, bet vis tiek:))

Dar buvau kartą Klaipėdos blusturgyje. Ten irgi daugiau su rankdarbiais ir keletas su sovietinėm relikvijom - nuo rublių iki Lenino imtinai.

Ir muzika...kad bent su gera nuotaika iš turgaus grįžtum, jei nieko nenusipirkai:)

Malyss, this is about vide-greniers:)

4 komentarai:

  1. Aleksoto turgus man visai puikus anksciau buvo, dabar gal kiek nusivaziavo, bet jau seniai buvau. Kadangi visai salia jo gyvenau studiju metais, tai mano bute iki siol karaliauja uzsienietiski prasmatnus sviestuvai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I love vide-greniers!!!this is a funny frog, my daughter collects them, she would like this one! :)
    and thank you for the little traduction! a simple word is enough..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dabar daugiau prekiautojų, bet gražių ir tinkamų naudoti daiktų tikrai nedaug. Yra ir daugiau ar mažiau vertingo antikvaro, bet ir tooookių daiktų, kad tikrai sunku patikėti ar kas pirks ir nešis namo:)
    Visas šarmas tame ir yra , kad vaikštai ir ieškai...gal ką rasi:))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Malyss, this frog was sold:) I'll look for frogs for your daughter:)

    AtsakytiPanaikinti