trečiadienis, liepos 07, 2010

Apie Klaipėdą ir klaipėdiečius

Sveikas, mielas Dienorašti, ar pasiilgai manęs? Ar aplanko kas tave?:))

Ilgasis savaitgalis mane nunešė į Klaipėdą. Iš visų Palangų labiausiai mėgstu Klaipėdą. Ir jūra ranka pasiekiama, ir miestas kaskart vis labiau pasipuošęs laukia vakarais. Na kodėl Kaunas toks XX amžiuje pasilikęs, kaskart pagalvoju liūdnai ir dar liūdniau, kai pamačiau, kad dabartinis meras planuoja dar vienai kadencijai tą kėdę užsėsti...Norisi šaukti - darykim ką nors, žmonės, Kaune gyvenantys !!!!:)))

O iš Klaipėdos parsivežiau labai gražų įspūdį apie picas, gaminamas tokiam "vagonėlyje" ar kaip jį ten vadina. Vienu žodžiu ant šonų ten užrašyta, kad tai pizzaland.lt.

Kai pas vietinius paklausiau kur skaniausios picos, paaiškino, kad einant nuo senosios Perkėlos yra toks vagonėlis, ten, sako skaniausios. Sunku buvo įsivaizduoti tą vagonėlį su skaniausiom picom, prie kurio visada pulkelis valgančių ir laukiančių. Pradžioj, sakė vietiniai, net įtarėm, kad ten samdyti sėdi ir valgo tas picas, imituodami paklausą:)) Bet kai išbandė - abejonių nebeliko. Skaniausios picos - pizzaland'e !.

Išbandėm ir mes. Du jauni vaikinukai dirba išsijuosę tame vagonėlyje. Vienas priima užsakymus, ima pinigus, pakuoja (į kartonines dėžutes), o kitas kočioja ir visaip kitaip žongliruoja su tešla, kol paruoštą pašauna į pečių. Ne kokioj mikrobanginėj, bet pečiuj! Užsisakius, reikia laukti apie 15 min. Laukia kas kur - kas čia pat ant žolės, kas automobilyje, kas pasivaikščioja ir ateina pasiimti užsakymo. Valgyti vėl nėra jokių patogumų - kur norit ten valgykit. Kas sėda ant žolės gazone, kas su dėžutėm keliauja namo, kas iki Danės pakrantėje esančių suoliukų eina. Skani tikrai. Beveik itališka:))

Kai pasidomėjau grįžusi - pasirodo jie tikrai populiarūs ir aš su malonumu rekomenduoju - kai būsit Klaipėdoje išbandykit:)

3 komentarai:

  1. Tie kauniečiai... Klaipėda tvarkosi, o jie kažkokius kioskus pastebi tik... iš biednumo ar pavydo tai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Klaipdiečiai ir patys mėgsta kalbėti/rašyti apie "Mažumynus" :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šiemet kepame dar skanesnes picas :) Daaugiau informacijos www.facebook.com/pizzaland.lt
    Laukiame apsilankant!

    AtsakytiPanaikinti