šeštadienis, liepos 24, 2010

Vieno skundo taisyklė arba kaip išvirti kiaušinius Nicos salotoms

Vasara jau įpusėjo ar dar tik įpusėjo? Klausimėlis toks dviprasmiškas, panašiai kaip su pusiau pilna ir su pustušte vandens stikline.
Rodos, vakar per radiją girdėjau interviu su E.Parulskiu. Pas jį klausė, kaip išgyvena karštį. Atsakė, kad jis laikosi vieno skundo taisyklės. Pakanka prisiminti kaip jaučiasi, kai būna minus trys žiemą (pats bjauriausias oras) ir kaip jaučiasi kai šilta/karšta dabar. Na, sako, aš renkuosi skųstis, kai šalta, o karštį išgyvensiu.

Bandau ir aš tik tyliai burbuliuoti ant karščio, nes ko gero šalčio nepernešu labiau nei karščio.

Nors tokiu oru apie puodus nesinori net galvoti, bet internete aplankau savo mėgiamus virtuvinius skaitinius. Vienas jų - kulinarinis David Lebovitz tinklapis. Paskutinis įrašas priminė filmą "Julia & Julie", kai kursuose buvo dėstoma kiaušinio virimo technika:) Jis irgi prideda kietai virtų kiaušinių instrukciją.

To make hard-cooked eggs: Begin with room temperature large eggs. Bring a small pot of water to a boil. Reduce the heat to a simmer and gently lower the eggs in. Let cook for 9 minutes. Remove the eggs from the water and plunk them into a bowl of ice water, cracking the shells a bit after a few minutes, which aids in peeling.
Reikės kada pabandyti:))

Bet gražiausia ten - tai nuotraukos. Vieną pasiskolinsiu sau. Bus kaip virtualus kondicionierius:))

By the way, mano penfriend Malyss gyvena Nicoje:) Malyss, do you like David Lebovitz cuisine?:)

2 komentarai:

  1. HAHA! an english traduction!! great! :)))
    I have the book of jacques Medecin that D. Lebovitz is using!!If you want it, I can send it to you, but it's all in french!
    Thank you for traducing!! Have a nice week-end!

    AtsakytiPanaikinti