sekmadienis, gruodžio 27, 2009

Niekada nežinai

Šiam įrašui pavadinti pasinaudojau D.Kalinauskaitės novelių ir apsakymų knygos "Niekada nežinai" fraze. Neskaičiau visos knygos, tik keletą apsakymų,bet girdėjau, kad knygą, cituojant vieną kritikę, "yra įsimylėjusios Lietuvos moterys". Ji keliauja iš rankų į rankas. Bet šį kartą ne apie knygą.

Turiu susirinkusi netrumpą tinklaraščių nuorodų stulpelį ir nors nereguliariai, bet vis aplankau. Vienas mano mėgiamų autorių yra A.Blind Flaneur . "Užkliuvau" čia, radusi pasakojimą apie Miss Tic.Taip ir liko pramintas takelis ten:)

Vieną iš šiemetinių Kalėdų vakarą, nuėjusi paskaityti...radau pasakojimą "Praying for a Piano Player" apie autoriaus močiutę,kuri buvo vardu Ona. Nustebau,kad paminėtas lietuviškas vardas ir parašiau komentarą, apie lietuvišką vardo kilmę. Ir gavau laišką - atsakymą:

Mark Willis 12.26.2009

Dear Lorca,

In all my years I’ve never met or heard of another named Ona. It pleases me very much to learn that your grandmother was Ona, too. I love the idea that some part of our family may have roots in Lithuania. Thank you so much for making contact! It is a simple gift only the Internet can provide. Wishing you a joyous and healthy New Year,

Mark

Tikrai, argi ne stebuklas...per Kalėdas išgirsti,tai, ko niekad iki tol nesi girdėjęs ir dar nežinia,kur toji naujiena nuves:)

Niekada nežinai, ką atneš rytojus:)

2 komentarai:

  1. Mano senelė iš tėvo pusės irgi vardu Ona. Kadangi jos tėvas buvo bajoras, iki pat senatvės aplinkiniai žmonės jos kitaip nevadino (tai buvo tarybiniais laikais) kaip tik bajoraitė;)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tik dabar pastebėjau šį įrašą:) Ta istorija su Blind flanour radiniu apie močiutės vardo kilmę...verta romano:)

    AtsakytiPanaikinti