antradienis, gruodžio 22, 2009

Apie Kate Winslet

Metų pabaigoje pradedami skelbti įvairiausių žanrų kūrinių,autorių, atlikėjų geriausiųjų,vertingiausiųjų arba blogiausiųjų sąrašai. Man įdomu pasitikrinti - kiek mačiau filmų iš tų geriausiųjų, kiek knygų skaičiau ar bent pastebėjau, kad tokios pasirodė, dar parodos, dar teatras, dar ir dar ir dar...Rodos kaip viską spėti, bet kai atsigręži atgal, pasirodo, kad per metus ne taip ir mažai spėta pamatyti naujų, bet visada būna kas nors likę nepamatyta iš anksčiau.
Kartais sunku susidėlioti prioritetus...ar žiūrėti nematytą 20-30 metų senumo ar dar senesnį filmą, ar žiūrėti tai, kas dabar sukurta.

Šiemet pelniusios Oscar'ą Kate Winslet vaidmuo filme "The Reader" (2008) gal ir pelnytai taip įvertintas, bet man Kate Winslet visiems laikams įstrigo sukurtu Julia vaidmeniu filme "Hideous Kinky" (1998).


Tiek siužetas, tiek personažai,o įspūdingiausia tai, kad filmuota Morocce, Marrakech mieste daugiausia. Egzotiška aplinka,kurioje jauna londonietė su dviem dukrelėm bando išreikšti savo alter ego, užburia nuo pat pradžių. Tai filmas, kuris pakviečia kelionėn:)Ir nesvarbu, kad tam filmui daugiau nei 20 metų.

Filme "The Reader" Kate Winslet teko sunkus tragiško likimo moters vaidmuo, gal todėl po filmo lieka apmaudu ir liūdna ir norisi greičiau pamiršti tą istoriją, nors Kate Winslet partneriu buvo gražiausias anglas ligonis Ralph Fiennes.

Spalis.
Orai.lt

Debesuota su pragiedruliais, pradedant vakariniais rajonais ims snigti. Vėjas pietryčių, 6-11 m/sek. Aukščiausia oro temperatūra dieną 3-8 laipsniai šalčio, vakare oro tempratūra ims sparčiai kilti.

Ir stipriai pusto! Rytoj reikės ieškoti kur paslėptas automobilis:)

4 komentarai:

  1. Man tai ir 'Revolutionary Road' ir 'The Reader' patiko. Filmas 'Skaitovas' ne toks geras kaip knyga, bet Winslet puiki aktore. Kazkaip iki tol as jos nelabai megau, bet dabar jau megstu ha ha ha
    'Hideous Kinky' nemaciau, bet itraukiu i sarasa!

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš nemačiau 'Revolutionary Road". Va taip sąrašai ir ilgėja:)))

    "Hideous kinky" irgi yra knyga, bet dar neskaičiau.Kažkaip gaila laiko skaityti tai ką jau matei.Žinau, kad knygos visada geriau už filmą. Gal beveik visada geriau:)
    Beje, Marrakech nė kiek nepasikeitė per tuos 20 metų, kurie praėjo po filmavimo:)

    AtsakytiPanaikinti