pirmadienis, gruodžio 21, 2009

Knygų lentynoje

Praėjusią savaitę keletą kartų buvau knygynuose.Ir Baltų lankų ir Pegaso tinklo. Girdėjau klausinėjant kur rasti "tą knygą apie Angliją". Supratau,kad apie A.Užkalnio knygą klausia. Girdėjau klausiant "ar Kernagio jau nebeturit?"." Ne,Kernagio jau neturim...laukiam, atveš",- atsakymas buvo.Nemačiau niekur ir Beatos knygos.Nomedos knygą mačiau visur.

Ir dar. Nors paklaidžioju po BLOG'us, bet niekur neradau rašant apie V.Kernagiui skirtą knygą ir apie Nomedos knygą.Čia kažkoks a la kartelinis BLOG'erių susitarimas?:)))



Nežinojau, kad apie virtuvės pasaulį gali būti labai smagu skaityti,kol kartą nepapuolė į rankas I.Allende "Afroditė.Istorijos,receptai ir kiti afrodiziakai". Tą knygą perskaičiusi skambinau net į leidyklą ir klausiau ar nežada pakartoti leidimo, nes pirmo leidimo lietuviškai jau seniai nebebuvo. Aš skaičiau iš bibliotekos pasiskolintą knygą ir be galo užsimaniau turėti savo. Tuo metu man pasakė, kad neplanuoja pakartoti leidimo, bet pernai...užeinu į knygyną ir tiesiai prieš mano akis "Afroditė" ! Tiesa,ji ne virtuvės knygų lentynoje, bet būtent iš jos sužinojau apie prieskonių pasaulį ir apie tai, kokios paslaptys gyvena virtuvėje:)

Orai.lt rugsėjui

Debesuota su pragiedruliais, kai kur pasnigs. Vėjas pietvakarių, 5-10 m/sek. Aukščiausia oro temperatūra dieną 7-12, pajūryje 1-4 laipsniai šalčio.

5 komentarai:

  1. Na, apie Nomedos mažumėlę buvo užsiminta bloguose: http://www.lengvidaiktai.lt/lengvi-daiktai/2009/11/11/kulinarini-knyg-virusas.html beigi http://maistasausims.lt/ufb-hopes-to-publish-a-culinary-book-someday/ ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaitau Lengvus daiktus, bet matyt buvau pražiopsojusi tą įrašą.Ačiū:)
    Nors TV žiūriu mažai, bet žinau, kad Nomeda jau keletą metų televizijoj, tai todėl ir įdomu pasidarė, kodėl niekur nematau rašant apie tą knygą.
    Gal tie kas rašo- TV nežiūri ir Nomeda jų nedomina?:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kažko nesugundė manęs anotacija,
    bet vistiek, tavo dienoraščio įtakota, vakar bibliotekoj pakilnojau... pavarčiau... atgal padėjau.
    Nu gal kitą kartą.
    Gal kada nors norėsis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu gerai:))
    O kokią knygą išsirinkai dabar skaitymui?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Apie Kernagio knygą visai neseniai rašė Maumaz iš Live Journal :)

    http://maumaz.livejournal.com/535939.html

    AtsakytiPanaikinti