trečiadienis, vasario 10, 2010

Lietuvis - tai skamba išdidžiai! Ar ne?:)

Perskaičiau spaudoje, kad Prancūzijos sausio mėnesio žurnale "GEO" yra straipsnis apie Lietuvą. Rašoma, kad straipsnis gausiai iliustruotas meninėmis nuotraukomis,pasakojama apie lietuvių gyvenimą, istoriją, kultūrą ir gamtą. "Straipsnio autorius Lietuvoje kalbino tris skirtingo likimo ir amžiaus moteris. Jos pasakodamos savo gyvenimo istorijas atskleidė nelengvą Lietuvos ėjimą nepriklausomybės link".

Kol kas neradau to straipsnio, bet labai įdomu kokias moterų gyvenimo istorijas straipsnio autorius pasiūlė 4 milijonų tiražu spausdinamo žurnalo skaitytojams.
Tomis istorijomis susidomėjau todėl, kad neseniai skaitytoje A.Juozaičio knygoje "Karalių miestas be karalių" irgi buvo papasakota vienos moters istorija.

Kaliningrade (knyga apie Karaliaučių-Kaliningradą-Kionigsbergą)po karo likusi vokiečių tautybės moteris ištekėjo už ruso, bet sakė bijojusi apie savo tautybę prisipažinti vyrui, todėl save įvardijo kaip lietuvaitę ir tuo pačiu pasiteisino dėl netaisyklingos rusų kalbos. Bet, kai po 30 kartu nugyventų metų prisipažino apie savo vokišką kilmę...vyras ją paliko.
Šiurpu buvo skaityti apie tokį "nugalėtojų tautos" mentalitetą, todėl ir įdomu ką papasakos prancūzams tos trys lietuvių moterų gyvenimo istorijos:)

O knyga "Karalių miestas be karalių" man šiaip sau. Yra įdomių faktų, gal net džiaugiuosi, kad perskaičiau ją, bet ... daugiau A.Juozaičio knygų nenorėsiu skaityti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą