penktadienis, vasario 19, 2010

Haskiai ir sniegas


Savaitgaly atsitiktinai papuoliau į Tarptautines šunų kinkinių varžybas. Nors nieko neišmanau šitame hobyje, bet pabūti ir pamatyti kas tai yra - susigundžiau.

Renginys vyko labai gražią tikros žiemos dieną ir labai gražioje vietoje Kauno rajone, Jadagonyse. Maždaug ties Zapyškiu, tik ant kalno.

Šį sportą labiausiai mėgsta haskių veislės šunys ir aktyvų gyvenimą būdą mėgstantys jų šeimininkai. Nors varžybos vadintos tarptautinėmis, bet tik du latvių dalyviai, o visi kiti vietiniai.Buvo gražu žiūrėti į daugybę haskių vienoj vietoj. Gražuoliai iš Aliaskos tiesiog:)

Varžybos vyko keliais etapais. Naktinių nesulaukėm. Kinkinių trąsos ilgis buvo 5 km. Sakė, kad nugalėtojai atčiuožė maždaug per 14 minučių, o mėgėjai, dalyvaujantys pirmą kartą užtruko ir visas 20:)

Siekiama, kad šunų kinkinių sportas Lietuvoje taptų oficialia sporto šaka. Ketinama įkurti Lietuvos šunų kinkinių sporto federaciją .Vasarą haskiai kinkomi į specialius triračius.

Skaičiau,kad Kernavėje siūloma tokia pramoga - su šunų kinkiniais po mišką pasivažinėti tiek žiemą, tiek vasarą ir norinčių netrūksta.

Pradžioj buvo gaila žiūrėti į tuos šunis pakinkytus po 2, po 4 ar net 6...ir tempiančius šeimininką į trasą, bet paskui mane įtikino, kad haskiai tiesiog miršta iš malonumo ką nors tempiant paskui save ir kuo greičiau, tuo smagiau:)))

Puiki pramoga visai šeimai. Fotografai ir gulom ir sėdom gaudė gražiausias pozas tiek haskių, tiek jų šeimininkų. Net ir aš nesusivaldžiau ir pridėjau čia tiek fotkių kaip nė vienam iki šiol įraše:)))

Nu bet gražu gi!!!:)

1 komentaras:

  1. I'm sorry not to speak your language. I Would like to thank you for your visit on my blog, and for the word bench in Lithuanian!
    I'll take time to discover your country through your blog. I already like the dogs you show today!

    AtsakytiPanaikinti