penktadienis, kovo 26, 2010

Pavasario sulaukus

Šiandien jau tikrų tikriausias pavasaris ir, rodos, žiemos kaip nebūta. Nors Kauno marios dar po ledu. Prieš keletą metų panašiu laiku teko skristi oro balionu.

Skridau pirmą kartą. Jokių fobijų aukščiui neturiu, tai jokio nerimo nejutau prieš skrydį. Šiek tiek nejauku buvo stovėti tame krepšyje ir matyti atvirą liepsną iš dujų baliono, bet liepsnai keleiviai visai neįdomūs buvo:) Vaizdai pakilus, be abejo, gražūs,o įspūdingiausia buvo tai, kad skrendant girdėjosi ką kalba žmonės stovintys ant žemės.Dažniausiai tai buvo - "žiūrėk, balionas skrenda":)

Mus skraidinęs pilotas sakė, kad piloto garbės reikalas yra nuleisti balioną tiek, kad skrendant virš medžių būtų galima nusiskinti kokią šaką. Mums pavyko pagauti gal po kokius du lapus (tiksliau-po du pušų spyglius), bet jausmas įdomus... medžių viršūnes glostyti.

Po skrydžio vyksta krikštynos. Pirmą kartą skridusiems suteikiami kilmingi titulai ir vardai, pagal vietovės virš kurios teko skristi, pavadinimą.Pvz., koks nors Madam Von Rukla.
Suklupdo visus, skaito kažkokį pamokslą, paskui nukerpa kuokštelį plaukų, padegina, pabarsto neprisimenu kuo - pelenais gal,- ir pabaigoj šamapano taurė ir garbingo titulo regalijų atminimui įteikimas:)
Smagu,bet kad jau labai taip...tai nepasakyčiau...

Labai į temą dar bus neseniai mano rastas tinklapis su foto/video žvilgsniu į Lietuvą iš paukščio (ar baliono?) skrydžio. Fotoskrydis.lt

6 komentarai:

  1. Oro balionu ir as l. noreciau paskraidyt, bet kad kiek kartu esam domejesi - baisiai brangu buvo. Gal kada, o kolei kas - pavydziu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš vien dėl tų ritualų niekada neskrisiu oro balionu :)) Mano plaukų niekas negaus :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. In french, those kind of ballons are called MONTGOLFIERE, because the men who invented them were two french brothers named Montgolfier.
    Did you climb in it? I would be too afraid!

    AtsakytiPanaikinti
  4. What beautiful photos :D

    http://creativebutterflyxox.etsy.com

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rosita, o aš pavydžiu tau tų apdulkėjusių lagaminų:))

    Bet šiaip, tai tie balionai romantiškiau atrodo, kai į juos žiūri iš apačios. Panašiai, kaip nuotakos su vestuvinėm suknelėm - juk atrodo jetus kaip gražu ir smagu, bet kai pati apsivelki - tai jokios romantikos nebelieka, tik rūpesčiai:)))

    Versmės lieka man skolingas, kad įspėjau apie galimus nuostolius:))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Yes Malyss, I flew and as you see I'm alive:))

    AtsakytiPanaikinti