sekmadienis, sausio 10, 2010

Vyno dienų 2010 , belaukiant

Tais metais, kai Martin Scorsese pelnė geriausio režisieriaus Oscarą už filmą "The Aviator", į tą patį titulą pretendavo ir Alexander Payne su filmu "Sideways" (2004). Bet 2005 - aisiais A.Payne gavo Oscarą tik už geriausiai adaptuotą scenarijų. Oscaras vienas, bet "Sideways" pavadinimas buvo minimas dar 94 kartus, skelbiant nugalėtojus kituose festivaliuose.



Mėgstu šitą filmą už kelionę po "aš esu tu" pasaulį, papasakotą in jazz stiliumi ir vyną, kurio skonį tiesiog jauti burnoje žiūrėdama filmą.Už vynuogynus šalikelėse, kuriais dar retai filmus puošia.Ir netikiu, kad atsirastų tokių, kurie po filmo nebandė ragauti ...koks gi tos išliaupsintos Pinot Noir skonis:) Beje, atkreipiau dėmesį, kad vyno amžių paminėjo, kaip ir kūdikio - 12 mėnesių:)

Šitame filme kaip reta, atvirai rodomos vyno etiketės. Kai kurios aiškiau, kai kurios probėgšom, bet filmo titruose nepastebėjau, kad dėkotų vyndariams už pagalbą:) Man visada smalsu kokį vyną gurkšnoja filmo personažai, bet gal vos keletą prisimenu, kur rodomos vyno butelio etiketės, baisiai paslaptingi, matyt, tie vyno pasaulio kuluarai.


Šiomis dienomis prancūzus ištiko sniegas:)) Tiksliau būtų pasakius - tieiog iškrito keletas cm sniego ir viskas - nebežino ką daryti:))

Kažin ar vynuogynams patinka sniegas:) Australų vynuogynai sudegė, prancūzų užsnigo, gal lietuviškas natūralus "Voruta" ką nors sudomins?:)))

Neragavau Vorutos, bet kažkaip ir nesinori:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą