penktadienis, gruodžio 18, 2009

Not guilty esu:)

Neprisimenu jokio filmo, kur būtų gaudę po kompiuterių failus siautėjančius piratus.Bet filmų su išradingais advokatais daugybė.Kas matė Sidney Lumet filmą 12 Angry Men (1957), supras, kodėl norėčiau tokio advokato, kaip Prisiekusysis Nr.8 (Henry Fonda), jeigu ką:))Puikus puikus filmas, jei dar nematėt, tik nežinau kas kokiais keliais rasit jį:)

Apie piratavimą dar. Na, pirmiausia tai, kad tie,kurie pasinaudoja interneto galimybėmis ir susisiekia su pažįstamais/nepažįstamais/bendraminčiais ir pasidalina savo turtais, tai argi čia vogimas? Jeigu aš nusiperku CD,DVD,knygą,žurnalą ir duodu pasiklausyti draugams...tai čia kas piratai būtų?O jeigu mano draugai kitoj pusėj Atlanto, tai kodėl negaliu naujų technologijų pagalba leisti jiems pasiklausyti/pasižiūrėti tai, ką aš nusipirkau? Sutinku, kad tie atvejai, kai pirataujama agresyviai (čia gal vadintųsi "nulaužia" kodus uždarų sandėlių), tai visai kas kita.

Kiekvieno žvilgsnio į paveikslą, filmą ar akordą manau niekada nesugebės niekas suskaičiuoti ir apmokestinti.Ir vargu ar to tikrai geistų kūrėjai...Apie tai, kad valstybė pasirūpintų savo piliečių išsilavinimu ir bent jau bibliotekose būtų galima tos šviesos pasisemti, tai tik svajonė, kalbant apie Lietuvos bibliotekas...

Bet yra daugybė pavyzdžių, kai tiesiog taip ir sako - imkit mane ir skaitykit,klausykit. Kad ir U2, koncertavę Los Angeles ir tiesiogiai transliavę koncertą YouTube. Nežiūrint to, kad visi fanai galėjo pamatyti juos, į vos po savaitės sekantį koncertą Berlyne, 10000 bilietų buvo parduoti per keletą valandų.Pasidalino tiesiog su kitais...

Lietuviškuose tinklalapiuose galima pamatyti visko - ir griežtų priesakų nesinaudoti jokia medžiaga be autoriaus raštiško leidimo ir tokių, kaip pvz., pukomuko.blogas.piktas.šiandien
rašo:"galit vogti viską ir naudoti komercinais tikslais. jei labai pavarysit, gal aš net nusipirksiu atgal ' Arba Ernestas Parulskis rašo "Viską, kas skelbiama šiame tinklapyje, visi gali naudoti kur tik nori ir kaip nori.".

Tai va, jei kada kas norės ko nors iš manęs pasiskolinti - prašom, rašykit:) Tai čia apie tai,kas namų lentynose, o čia...tai čia niekas neužrakinta:)

Beliko pažymėti prognozes birželiui.

Nepastoviai debesuota, pietiniuose rajonuose gali pasnigti. Pūs itin žvarbus rytų vėjas, iki 8-13 m/sek. Aukščiausia oro temperatūra dieną 7-12 laipsnių šalčio.

P.S.vakarykščių eilučių autorius Jaan Kaplinski, versta S.Gedos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą