antradienis, gruodžio 29, 2009

Kai negali išsirinkti

Pavydžiu tiems, kas geba išsirinkti vieną iš dešimčių skaitytų knygų ar matytų filmų per metus. Mintyse bandžiau išsirinkti tą nugalėtoją, bet supratau - man nepavyks.Juk ir Oscarai, Cezariai, Lokiai ir pan. yra "pasmulkinami" - geriausias režisierius, aktorė, aktorius, antraplanis vaidmuo,scenarijus,debiutas ir t.t.

Dėka Battered Suitcase komentaro apie Kate Winslet vaidmenis, pasižiūrėjau filmą Revolutionary road .Saldžioji Titaniko porelė šiame filme vėl kartu, tik šį kartą judviejų dueto sukurtas darbas palieka ne ką silpnesnį įspūdį, nei Ch.Gainsbourg su W.Dafoe "Antichriste".
Stiprus, daugiasluoksnis ir vizualiai gražus filmas.

"The Reader" šiek tiek ištęstas,o "Revolutionary Road" nėra kada nuo įtampos pailsėti.

Pažiūrėjus šį filmą, reikėtų kokio nors "kompreso", ko nors tokio, kas paglostytų, nuramintų. Šilto/šalto kontrastas gal irgi nelabai tiks.

Man tiktų Séraphine (2008). Ne vienu Cezariu apdovanotas filmas.



Melancholiškas pasakojimas apie XX a.pradžioje pastebėtą prancūzę liaudies dailininkę, tapiusią gėles, artimu Vincent Van Gogo stiliui. Filmas užduoda, bet neatsako į klausimą...apie tai, kiek reikšmingi pinigai menininkui. Mažai teksto, gražūs vaizdai ir visiškai nepažįstama aktorė.



Šis filmas niekuo nepanašus į prieš tai minėtuosius, bet man įspūdį paliko. Gal dėl to, kad mačiau pavyzdį, kaip atiduoti save tam, ko nori tavo širdis:)

4 komentarai:

  1. Taip, man irgi "Nerimo dienos" patiko labiau, nei "Skaitovas". Ir tikrai ne dėl Leo ;)
    O Séraphine būtinai pažiūrėsiu, iš anksto dėkinga už rekomendaciją!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, PinkCity už pasitikėjimą:) Tu gal pirma pažiūrėk, o paskui dėkok, nes skonis tai toks daiktas...:))
    O dėl Leo, tai man jis šalia K.Winslet nelabai žiūrėjosi, nors dėl ko prisikabinti irgi nėra:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagu, kad 'Nerimo dienos' patiko. Man irgi labai patiko. Ypac fraze 'It takes backbone to lead the life you want, Frank'.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pamiršau su gresmingai artejanciais Naujais pasveikinti!! :)

    AtsakytiPanaikinti