sekmadienis, gruodžio 20, 2009

Laimingi meduoliai

Šiandien iškvėpinau namus meduoliais.Niekad nekepiau tokių meduolių, vis nebespėdavau, o va šiemet įkvėpta daugelio gražių pavyzdžių, suradau laiko, nors gal svarbiau buvo noras.

Receptą buvau radusi lietuviškoj wikipedia - supermamų forume.Tik neužsirašiau kieno, todėl šaltinio negaliu nurodyti.

Receptas toks:

500 g.miltų
100 g.sviesto
200 g.medaus
200 g.cukraus (vos per saldu,dėsiu mažiau kitą kartą)
2 kiaušiniai
kepimo milteliai ( arbatinis šaukštelis su kaupu)
arbatinis šaukštelis meduolinių prieskonių (kardamonas,cinamonas,muškato riešutas,gvazdikėliai-viskas smulku).

Sviestą,cukrų,medų pašildžiau kartu,kai suskystėjo ir atvėso įmušiau kiaušinius,tada persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais ir viską išmaišom.Tada į šaldytuvą, rašė valandai, bet aš per naktį palikau.
Šiandien iškočiojau ant miltais pabarstytos lentos,išpjausčiau visokių žvaigždučių,mėnulių ir šypsenėlių. Kepa ultra greičiu.Pirmą skardą sudeginau. Apie 10 minučių,gal dar trumpiau.Orkaitės t rodė 200C.Kepimo procese galima varstyti duris - meduoliukai neišsigąsta:)Smagiausia buvo, tai kai sugalvojom daryti šypsenėles.Kai kurie iškepę atrodė nepatenkinti, tai tuos iškart ir suvalgėm.

Pagalvojau puiki dovana būtų tokių šypsenėlių maišelį kam prikepus padovanoti.

Recepte buvo liepta iškeptus meduolius sudėti į sandarų indą ir palikti kol atauš.Taip ir padarėm, iškraustėm graikiškus riešutus ir apgyvendinom meduolius.

Reziume: nesudėtinga,malonus užsiėmimas,skatina kūrybingumą ir svečią pavaišinti tinka.






Dar užrašysiu rugpjūčio prognozes.
Orai.lt

Debesuota su pragiedruliais, vietomis, daugiausia pietrytiniuose rajonuose truputį pasnigs. Vėjas rytų, 1-6 m/sek. Aukščiausia oro temperatūra dieną 7-12 laipsnių šalčio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą