trečiadienis, liepos 21, 2010

Draugas Sedov



Apie laivus žinau nieko. Titanikas ir kitos panašios legendos juk nesiskaito. Susigundžiau pasižiūrėti į Klaipėdą atplaukusio mokomojo burlaivio "Sedov" (nėra mano klaviatūroj kirilicos), nes į Regatą, kur atplaukia daug daugiau visokių laivų, vis neištaikau nuvažiuoti.

Na per TV gražiau atrodė. Dabar jau neatsimenu, bet tikriausiai reklamavo plaukiantį su visom ar beveik visom burėm, tai todėl šiek tiek nusivyliau, kai uoste pamačiau, galima sakyti, nuogą Sedovą - vien stiebai.

Pasivaikščiojimas po denį buvo įkainotas 10 litų. Tik pakilus į denį vėl buvo siūloma pirkti bilietus į "sudnoj muzej", atvirukai, plakatai ir kitokie visokie Sedovo jaunystę liudijantys suvenyrai. Smalsauti buvo leidžiama tik po denį, o visos kitos įstaigos (kajutės, virtuvė, mašinų skyrius ir pan.) buvo uždarytos lankytojams. Žinojau, kad Sedovui jau apie 90, bet kaip atrodytų kiti tokio amžiaus "sedovai" - (daugiau ar mažiau nudėvėti) palyginti negalėjau; nes apie laivus žinau nieko :))
Gal didžiausią įspūdį paliko virvių kiekis (ar kaip jos ten vadinasi).Kaip jie ten nesusipainioja kada kokią virvę atrišt, pririšt...neįsivizduoju:))

Ir dar apie peles laive. Posakis, kuris sako, kad pelės iš laivo pabėga pirmiausia - turėtų būti labai labai senas, nes jos ten tiesiog...nepapuola. Vienas jūreivis parodė tokius prapjautus skritulius, uždėtus ant virvių,laivą laikančių prie molo, ir apsaugančių nuo šių "keleivių" (yra foto). Nepaklausiau tik, ar tai "apsaugai" irgi jau apie 90, ar čia vadinasi "naujos technologijos" :))

3 komentarai:

  1. I'm not sure but the Sedov is the name of a big schoolship, a russian one? Am I right? I see that you wrote Titanic at the beginning of the post, but I don't understand why..:(

    AtsakytiPanaikinti
  2. I wrote about the same big schoolship Sedov, Malyss. I visited it !:) Titanic I mentioned because it is the only ship name I knew before Sedov:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. :))
    I also visited Sedov some years ago! so maybe you walked on my tracks!!

    AtsakytiPanaikinti