sekmadienis, vasario 13, 2011

Ego ir jo būsenos


Vaikystėje susikuriame savo gyvenimo istoriją. Pagrindą sukuriame dar nemokėdami net kalbėti, o vėliau, augdami scenarijų papildome detalėmis. Scenarijų baigiame rašyti iki 7 metų. Paauglystėje šiek tiek koreguojame.

Yra trys gyvenimo scenarijų tipai.

Pralaimėtojai. Jie įsitikinę savo sėkme, turi aiškią viziją, kaip išleis loterijoje laimėtus pinigus. Skolinasi pinigų, leidžia juos ...dar net nenusipirkę loterijos bilieto.

Nelaimėtojai. Paskutinę akimirką kažkas kitas jiems iš po nosies nuneša laimėjimą.

Laimėtojai. Jie visada turi planą "B".

Tai čia pagal vieną autorių. Yra dar kitaip pavadintų gyvenimo scenarijų pavyzdžių, bet šitas man labiausiai patiko. Aiškiausias gal.

Čia toks miniatiūrinis reziume, perskaičius E.Laurinaičio ir R.Milašiūno sudarytą "Psichoterapija. Knyga profesionalams ir smalsiems". Aš smalsi, bet tik dėka bibliotekos mano smalsumas buvo patenkitas, nes knygos kaina 105 litai. Net.

Sunku suprasti kodėl. Ar kad smalsieji susimokėtų už tą galimybę pasiskaityti kaip ten kas ką ir kodėl galvoja, ar kad priešingai - atbaidytų tuos, kam nebūtina žinoti?:)

Malyss, this is about who I'm and where I go in my mind:)

1 komentaras:

  1. Thank you so much to add a line only for me each time!I understood "psichoterapija" . Is "Knyga" like in russian, "book"?You're travelling into your own mind those days...

    AtsakytiPanaikinti