šeštadienis, birželio 19, 2010

Vėrinys



Deimantinį vėrinį, kainuojantį 37000 dolerių, Džonelė Maklein pamatė juvelyrinių dirbinių parduotuvės vitrinoje. Nors tais metais (2004) apie krizę nei Kalifornijoje,nei kur kitur niekas nekalbėjo, o ji buvo nekilnojamo turto agentė, bet ir jai tas vėrinys pasirodė neįperkamas. Vėrinys atrodė "kukliai", jeigu taip galima pavadinti vėrinį iš 18 deimantų. Vėrinys buvo pagamintas pagal "teniso apyrankės" stilių. Tokio stiliaus papuošalai šią pravardę gavo po to, kai 1978m. JAV per atviras varžybas teniso čempionė Krisė Evert pametė deimantinę apyrankę ir nutraukė žaidimą, kad surastų papuošalą.

Dž.Maklein užėjo į parduotuvę, paprašė parodyti tą vėrinį iš vitrinos, užsisegė ir Vėrinio istorija prasidėjo...
Dž.Maklein sulaukė kol vėrinys buvo nukainotas iki 22000,dar pasiderėjo šiek tiek, įkalbėjo keletą savo pažįstamų susidėti kartu pinigus ir nusipirkti. 13 moterų nusipirko vieną vėrinį, pavadino jį prancūzės Julia Child (taip taip, tos pačios iš filmo "Julie & Julia")garbei Jewelia vardu ir susitarė juo naudotis kiekviena savo gimtadienio mėnesį po 28 dienas.

Cheryl Jarvis "Vėrinys" knygos vertė (pagal mane) ir yra ta vėrinio pirkimo/dalijimosi idėja. Sudaryta iš 13 skyrių, pristatant kiekvieną moterį, bet kiek nuobodokai. Įvairiausių istorijų nutiko bedėvint tą vėrinį. Viena netgi kažką tokio išprašė iš vyro už tai, kad pasimylės nuoga, tik su deimantniu vėriniu:)) Tiesa, paskui atrodo dar kelios sugalvojo taip "apsirengti" :))

Kažin ar vyrų pasaulyje būtų įmanoma tokia dalijimosi kokia nors brangenybe (pvz. Porsche) operacija?:))

Knygoje citojamas Markas Tvenas, kuris sako: "Nebūkime pernelyg išrankūs. Geriau turėti kažkieno dėvėtus deimantus nei jokių". Ir aš norėčiau...:)

3 komentarai:

  1. Are you talking about books? or is it an exhibition? I'd say books ,to change life..Is it really possible to change life?..I'd like to, sometimes, but don't know how to do!

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu kaip fain turėt tokį ištikimą komentuotoją, net šypsulis jama :)

    AtsakytiPanaikinti